За нас
Новини
Сценични изяви
Фото Галерия
Видео Галерия
Танцови стилове
Репетитори
График
Танцови бази
Записване
Контакти
FacebookYoutube

 

Танцовите школи на DIVA BALLET ACADEMY сe откриват през 1995г., година след създаването на DIVA BALLET. До днес Танцовото училище е неизменен спътник на професионалната трупа и повечето от професионалните танцьори в нея са създадени и обучени кадри на DIVA DANCE SCHOOL.

 

Освен специализираните и ускорените курсове за подготовка на професионални танцьори DIVA BALLET ACADEMY разработва система за обучение на начинаещи и любители на танцовото изкуство, както и профилира Детски и Тийнейджърски танцови школи известни по късно вече като „ DIVA DANCE SCHOOL” .

 

 

 

Подобно на DIVA BALLET, танцовите школи на DIVA DANCE SCHOOL имат собствен почерк и стил както като хореографска линия, така и по отношение на цялостната стратегия и методика на преподаване. Другият основен фактор, който отличава Танцовото училище е екипа от преподаватели, който се състои предимно от кадри на DIVA BALLET ACADEMY. Това са действащи професионални танцьори с доказани танцови умения и богат сценичен опит от танцовата си история в балет Дива. Както и специално подготвени и обучени репетитори, които водят заниманията на децата и тийнейджърите и на всички начинаещи и любители.


 

Политика и танцова концепция

 

на DIVA DANCE SCHOOL

 

за ДЕЦА и ТИЙНЕЙДЖЪРИ

 

през Dance season 2011

 

През Танцов сезон 2011-2012 Diva Dance School ще изследва нов подход, чрез който ще проследи развитието на децата и тийнейджърите и техническите им умения в група. Това предполага изготвянето и изучаването на комлекси от движения с цел подобряване на общата двигателна култура на всеки персонално. Същевременно програмата ще наблюдава как индивидуалното развитие на всяко дете реагира и се отразява в екипната работа.

 

Програмата от комлекси ще бъде унифицирана за всички Танцови бази.  


 

Основни цели на Програма 2011-2012

 

*изграждане на правилна стойка и постановка на тялото

*обща физическа подготовка

*технически качества 

*пластични умения

*чувство за ритъм

*усещане за движение

* умение за работа в група

 

Програмата включва изучаване на танцови техники и комбинации от различни стилове. Модерен балет , Джаз балет, MTV dance, Street dance и Hip Hop dance.

 

Методичните занимания в DIVA DANCE SCHOOL възпитват в децата дисциплина, самоконтрол, физическа и психическа устойчивост, както и адаптиране към екипна работа.


 

 DIVA DANCE SCHOOL

 

за начинаещи и любители

 

Курсовете за начинаещи и любители са начин хората да съчетават удоволствието с естетиката и здравословно отношение към своето тяло. Да намерят нови приятели и да прекарват ползотворно и забавно свободното си време.

 

 

 

DIVA SPORT

 

Новата Спортна линия на DIVA BALLET ACADEMY е разработена специално за Любителите на спорта и движението над 25 годишна възраст.

 

Нашите Спортни програми са път към физическо и психическо здраве и един алтернативен начин за релаксация и борба със стреса.